Reklama
OPIS LEKU
FETTAM
proszek.
Zaburzenia w przyswajaniu tłuszczów. Zapalenie trzustki, brak pewnego enzymu - lipazy trzustkowej, marskość wątroby, żółtaczka, zmniejszona powierzchnia chłonna jelita cienkiego, wadliwa anatomia powierzchni chłonnej jelit, niedrożność dróg żółciowych.
Preparat zawiera podstawowe składniki spożywcze z wyjątkiem laktozy. Fettam wchłania się prawie całkowicie w początkowym odcinku jelita cienkiego. Wartość odżywcza preparatu wynosi 1985 kJ (474 kcal). Preparat jest produkowany w kilku wersjach smakowych.
substancje czynne - białko, olej kukurydziany, olej MCT, węglowodany, witaminy A, B1, B2, B6, B12, C, D3, E, H, K, PP, pantotenian wapnia, kwas foliowy, cholina, wapń, fosfor, mangan, magnez, cynk, miedę, żelazo, sód, potas.
Preparat powinien być stosowany pod nadzorem lekarskim. Pacjenci będący na kuracji powinni przechodzić regularne kontrole stężenia białka oraz tłuszczów w surowicy krwi.
Preparat nie wywołuje poważnych działań ubocznych. Może się pojawić rozwolnienie.
Dawkę ustala lekarz. Dawka zależy od rodzaju schorzenia, wieku pacjenta oraz dotychczasowej diety. Do opakowania dołączona jest miarka, pomocna w dozowaniu proszku.
proszek a 250 g.
Preparat zachowuje trwałość przez 7 dni od otwarcia opakowania.
Reklama
Reklama

KONTAKT NaszeLeki.pl ® ©